Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Borstvoeding bevat namelijk alle voedingsstoffen die je baby de eerste 6 maanden nodig heeft. Er zitten veel voordelen aan het geven met borstvoeding, namelijk;

  • Borstvoeding bevat antistoffen die je baby beschermt tegen ziekten.
  • Borstvoeding verkleint mogelijk de kans op overgewicht bij de baby op latere leeftijd
  • Borstvoeding kun je op elk tijdstip geven en is altijd op goede temperatuur
  • Borstvoeding beperkt het bloedverlies na de bevalling, helpt je om weer op gewicht te komen en er zijn aanwijzingen dat vrouwen die lange tijd borstvoeding geven een lager risico hebben op bepaalde vormen van borstkanker.

Tijdens de kraamweek zal de kraamverzorgster je helpen met het geven van borstvoeding.
Als er problemen zijn die meer informatie en hulp vragen, is er de mogelijkheid om een lactatiekundige in te schakelen. De lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. Azita is lactatiekundige bij ons in de praktijk, mocht je extra hulp van haar willen bij de borstvoeding dan kun je dit aangeven.

Voor meer informatie over borstvoeding klik hier.

Flesvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en is ook goed voor jouw gezondheid. Maar het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt of wilt geven. Flesvoeding is dan het alternatief. Als je flesvoeding gaat geven moet je flesjes en spenen aanschaffen. Tip: koop niet teveel, je moet de eerste dagen uitproberen met welk fles/speen systeem je kind het beste drinkt. Welk merk flesvoeding je gaat gebruiken, is je persoonlijke keuze, het ene merk is niet slechter dan het andere. Hoe je de voeding klaarmaakt, en hoeveel je geeft leer je van de kraamverzorgster.
Ook al laat je je kind niet aan de borst drinken de voeding komt wel opgang, je borsten kunnen na drie dagen behoorlijk gestuwd en pijnlijk zijn, dit is normaal en verdwijnt vaak weer na 1-2 dagen.

Klik hier voor meer informatie over flesvoeding.