Wat wilt u weten?

De kraamtijd

In de kraamtijd, de eerste acht dagen na de bevalling, is het vooral belangrijk om de tijd voor uzelf te nemen. U moet aan de baby wennen en de bevalling verwerken. Wees niet verrast als u nog niet meteen de oude bent, huildagen horen erbij. U weet soms niet waarom u zich zo emotioneel voelt maar het gebeurt gewoon.

Regel de visite goed, maak hierover afspraken met de kraamverzorgster en/of zet iets over rusttijden op het geboortekaartje.
Zorg dat u voor uzelf, uw partner en uw baby ruim de tijd neemt. Als de kraamverzorgster weg is, voelen veel vrouwen zich in het diepe gegooid. Het is dan erg fijn als uw partner of een goede vriendin vrij kan nemen om dan bij u te zijn.
In de kraamtijd komt de verloskundige drie of vier keer bij u thuis voor de kraambedcontroles. Als er op de laatste bezoekdag nog problemen zijn, breiden we deze bezoekjes uit. Onze kraamvisites zijn bedoeld om de gezondheidstoestand van moeder en kind te controleren, zonodig de voeding van uw baby aan te passen en vooral ook om nog eens over de bevalling na te praten en vragen te beantwoorden.